Norsk Økoraps har ikke en lang historie. Det gjør den ikke ubetydelig.

Vår reise

Norsk Økoraps startet med et ønske om å skape verdi for bønder og norske forbrukere på en bærekraftig måte.

Gjennom ny teknologi og økologisk drift ønsker vi å tilby norsk kaldpresset økologisk rapsolje av ypperste kvalitet til det norske folk. Restene av rapsfrøene etter pressing, kalles rapskake. Rapskaken er svært proteinrik og selges til husdyrprodusenter på østlandet. På den måten sikrer vi en dobbel utnyttelse av frøene, bedre utnyttelse av resursene og mindre import av utenlands soya. Dette fremmer lokal produksjon og reduserer klimaavtrykket.

Sammen med våre dyktige produsenter jobber vi med innovasjon, bedre økologi og et mer fremtidsrettet landbruk. Gjennom økologisk drift, uten bruk av sprøytemidler eller kunstig gjødsling tar vi sammen best mulig vare på bier, insekter, samt den norske flora og fauna. Bra for oss og bra for naturen vår.

Starten
Norsk Økoraps ble startet i 2017 av bøndene Thorbjørn Lund og Ståle Solberg. I 2018 lanserte vi den første norske økologiske rapsoljen på flaske, RO - rapsolje. RO selges i dag i over 50 butikker landet over. Vi er også stolte av å levere økologisk rapskake til husdyrbønder på østlandet og volumet er økende.

Norsk Økoraps arbeider i dag målrettet med å etablere flere kunder for vår økologiske rapsolje innen norsk næringsmiddelindustri, samt restaurant-, storkjøkken-, og bakeri-bransjen.

 

 

 

Tillit

Våre kunder skal kunne ha tillit til oss, og våre produkter

Samfunnsnyttig

Vi er opptatt av å ikke bare å skape verdi for oss, men også for lokalsamfunnet rundt oss

Ansvarlig og miljøbevisst verdiskapning

Jordens ressurser er ikke uendelig derfor tar vi det svært seriøst å forvalte disse på en god måte

Kvalitet

Vi er opptatt av kvalitet fra frø til ferdig produkt